KBC Pelt ruimt zwerfvuil op!

PELT – Wist je dat 1 volwassen boom per jaar 25 kg CO2 kan opnemen? Dit komt bijna overeen met de gemiddelde impact van afvalverbranding van één persoon per jaar (29kg CO2). 42.000 bomen zijn dus nodig om de jaarlijkse CO2-uitstoot van afvalverbranding van 42.000 KBC-medewerkers te neutraliseren. Daarom daagt CEO Johan Thijs zijn medewerkers uit om zoveel mogelijk acties op poten te zetten die een positieve invloed hebben op het milieu. De acties focussen op 3 thema’s die aansluiten bij het duurzaamheidsbeleid van KBC: verminderen van de CO2-uitstoot, bijdragen aan de circulaire economie en opruimen van afval. Afgelopen vrijdag gingen de KBC-medewerker van Pelt tijdens hun middagpauze op pad met vuilzakken en grijpers om de directe omgeving van het bankkantoor in Neerpelt proper te maken. Maar liefst 7 kg zwerfvuil en afval werd van de straten en uit de bermen geplukt. Als tegenprestatie worden 12 nieuwe bomen aangeplant.