Stand van zaken wegenwerken bij begin bouwverlof

PELT – Het bouwverlof komt eraan. Tijd om een overzichtje te maken van de stand van zaken bij de grote wegenwerken in Pelt. Het gaat dan in hoofdzaak om Ringlaan, Holvenstraat, Lindelsebaan, Torenstraat en Leopoldlaan.

Op de binnenzijde van de Ringlaan werd op vrijdag 5 juli begonnen met de plaatsing van de rode slem. De strook rode slem wordt het nieuwe – bredere – fietspad. Deze klus werd een tijdlang uitgesteld als gevolg van de hitte. Tijdens het bouwverlof zal de Ringlaan in beide richtingen open zijn. Na het bouwverlof – in principe vanaf 6 augustus –   beginnen de werken aan de buitenring en zal enkel verkeer op de binnenring in wijzerzin mogelijk zijn. 

In de Holvenstraat staat de aanleg van de slemlaag gepland vanaf maandag 8 juli. Daar komen er aan beide zijden van de weg rode fietssuggestiestroken om het verkeer af te remmen. Na het bouwverlof worden de plaatselijke herstellingen van het voetpad en de boordstenen verder afgewerkt.

Aan de Lindelsebaan zouden de stoepen vanaf de Moldershoevenstraat tot aan de Vrenenstraat klaar moeten zijn bij het begin van het bouwverlof. Dan kan   het verkeer er weer in twee richtingen rijden. Na het bouwverlof volgt het gedeelte tussen de Gortenstraat en de Koningsstraat. Het eenrichtingsverkeer in de richting van Eksel blijft over dit deel ook tijdens het bouwverlof gelden.

Tussen de Vrenenstraat en de Gortenstraat gebeuren enkel werken in opdracht van de Watergroep. Iedereen krijgt er een nieuwe huisaansluiting. Daarna worden de bestaande stoepen hersteld. Ook dit zal tegen het bouwverlof klaar zijn. 

In de Torenstraat is het asfalt afgefreesd en kan de nieuwe toplaag aangelegd worden. Volgens de aannemer zal dat nog voor het bouwverlof gebeuren. Na het bouwverlof wordt de weg afgewerkt. Ook in de Brouwersstraat wordt de toplaag nog voor het verlof afgefreesd en vervangen.

In de Leopoldlaan is men bijna klaar met de aanleg van de nieuwe riolering. Woningen en handelaars zullen bereikbaar blijven voor plaatselijk verkeer. Tijdens de kermis zal de Pastorijstraat ook via de Leopoldlaan bereikbaar zijn. Na het verlof krijgt de Dommel een nieuwe koker onder de Leopoldlaan door. Vanaf dan worden de nutsleidingen en de huisaansluitingen van de riolering aangelegd. Dat werk zou en drietal maanden in beslag nemen.

Tot slot krijgen de Peltse wegen nieuwe wegmarkeringen. De herschildering van de belijningen start wellicht al tijdens het bouwverlof.