Weert heeft een bij-groene primeur!

WEERT – Op 21 juli krijgen 15 kinderen die deelnamen aan de imkercursus voor kinderen hun diploma. Deze uitreiking gebeurt tijdens de open imkerdag die in en rond Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert plaatsvindt. De kindercursus is ontwikkeld door drie leden van imkervereniging St. Ambrosius en het is de eerste keer in Nederland dat een kindercursus in deze vorm aangeboden is. In vier bijeenkomsten hebben de kinderen theoretische en vooral veel praktische kennis opgedaan. Op de laatste cursusochtend, die ook de 21e is, mogen de kinderen nog honing slingeren, die oppotten en etiketteren met een zelf ontworpen etiket. De ochtend wordt afgesloten met een heus examen. Om 13.00 uur, bij aanvang van de open dag vindt de diploma-uitreiking plaats. 21 juli is de jaarlijkse open imkerdag van vereniging St. Ambrosius. Van 13.00-17.00 uur bent u welkom het interessante bijenleven te ervaren. Een aantal imkers toont diverse aspecten van hun boeiende hobby, zoals producten van de bij, honing slingeren, u kunt waskaarsen maken, enz. En… vergeet vooral niet om de heerlijke honingwafels te proeven bij een kopje koffie of thee. Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, Weert.