Neerpelter Challenge 2019

NEERPELT – De Neerpelter Watersport Club (NWC) organiseerde het voorbije weekend voor de vijfde keer de jaarlijkse Neerpelter Challenge. Daar waar zich bij de eerste editie 30 ploegen in hadden geschreven was er nu een deelname van 60 ploegen, wat meteen het maximum aantal is dat de organisatie aan kan. De ploegen bestaan meestal uit zo’n 6 tot 10 mensen van bedrijven, clubs, verenigingen of gewoon vrienden. Dankzij het goede weer was er ook een zeer grote opkomst van supporters en publiek. De ‘kanoclub’ heeft al heel wat ervaring met het organiseren van zulke evenementen. Wilfried Kums (lid van het bestuur en die dag ook omroeper van de wedstrijden): ‘Zo’n wedstrijd organiseren kan alleen met de juiste en voldoende vrijwilligers. Onze clubleden, jong en oud, zetten zich dan ook volledig in om zo’n dag te doen slagen’. Elke zeven minuten liggen er 5 boten aan de start die om ter snelst 200 meter moeten afleggen. Het gaat er vaak dan ook nogal heftig aan toe en het water spettert alle kanten op. Elke ploeg doet gedurende de dag drie keer mee. De uiteindelijk winnende ploeg voor dit jaar was ‘De Ronde Tafel’, een serviceclub die zich inzet voor het organiseren van allerlei acties om geld voor goede doelen bij elkaar te krijgen. Vanaf 22u werd het einde van een succesvolle dag ingezet met een afterparty.  

Foto Marc Faes