Start hondencursussen KC Weert eo.

WEERT – Al vele jaren organiseert Kynologen Club (KC) Weert eo. verschillende cursussen over de “opvoeding”, training en gedrag van honden. De verschillende cursussen starten op 24 augustus. Zo is er een puppycursus, bedoeld voor pups die bij aanvang van de cursus nog geen 6 maanden zijn. Deze cursus bestaat uit 12 lessen van 45 minuten.  Voor de honden vanaf 6 maanden is er de training “Gehoorzame Hond Beginners”. Tijdens deze cursus van 14 weken (les duurt 1 uur) wordt aandacht geschonken aan zaken die “maatschappelijk gewenst gedrag” genoemd kunnen worden. Bij de cursus “Gehoorzame Hond Gevorderden” gaat het om het verdiepen van de onderdelen “Gehoorzame Hond Beginners”. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet de “GH beginners” met goed gevolg afgesloten zijn of een soortgelijke vooropleiding gevolgd hebben. Ook deze cursus duurt 14 weken, telkens 1 uur. Voor de honden die voldoen aan de leeftijd en gehoorzaamheid niveau is er de  Agility – training, beter bekend als behendigheid. Agility is een officiële wedstrijdsport. De verschillende toestellen worden individueel in rustig tempo aangeleerd, zoals bijvoorbeeld het lopen door een tunnel, slalommen tussen paaltjes en hoogtesprongen. Op termijn komt er het wedstrijdelement erbij. Deze training duurt eveneens 14 zaterdagen duur 1 uur. Ook een belangrijke ontwikkeling is de training “Motivatie en Recallers” in deze cursus zitten meerdere elementen van hondentraining zoals zelfbeheersing, zoekoefeningen, gehoorzaamheidsoefeningen, balans en coördinatie en hoopers. Deze training duurt 1 uur en gaat over 14 weken. Meer informatieover de verschillende cursussen is te vinden op www.kcweert.com. De cursussen worden verzorgt bij Van Horne Hoeve, Trancheeweg 22 in Weert. Inschrijven kan via info@kcweert.com of inschrijven@kcweert.com