Tweede editie NK Fiets Frotten

BUDEL-SCHOOT – Zo snel mogelijk een afgeschreven fiets in een afvalcontainer proppen. Dat is het uitgangspunt van het NK Fiets Frotten. De tweede editie werd zondag gehouden tijdens de kermis in de Budel-Schoot. 

 De acht deelnemende teams kregen maximaal vijf minuten de tijd om de door loting toegewezen fiets in een kliko te vouwen. De winnaar was echter een stuk sneller klaar. Al na ruim zeventig tellen gooide het vijftal de deksel van de container dicht.

Bij het Fiets Froten draait het om brute kracht en de juiste techniek. Alles gebeurt op pure menskracht, zonder gereedschap. Het idee voor het Fiets Frotten is vorig jaar geboren. Medeorganisator Frank van Leeuwen van Jong Nederland Budel-Schoot: “We waren op zoek naar een nieuwe activiteit om mensen op zondagmiddag naar de kermis te trekken. Op deze manier is er ook vermaak voor de oudere jeugd en ouders van kinderen, die ondertussen de kermisattracties kunnen bezoeken.” De sport is inmiddels ook elders in het land opgedoken. Bij Boeruh Rock Festival in Herwijnen (Gelderland) werd dit  voorjaar de eerste editie van het Fiets Frotten gehouden.

Door Roy de Leijer