Feestend het verlof inzetten met extra Konzjee

HAMONT – Afgelopen vrijdag begon voor de meesten het bouwverlof en de heren van Extra Konzjee hadden voor deze gelegenheid de handen weer ineen geslagen voor een tweede editie, deze keer in samenwerking met de cafe’s De Klok, De Pebbles, De Vègtes en De Burg.

Net als tijdens de vorige geslaagde editie was het plein achter het stadhuis van Hamont-Achel weer omgebouwd tot een groot loungeterras met Photo booth, hapjes, cocktails en heerlijke muziek. Het geheel was beschut voor de regen met een doorzichtige tent, wat het vakantiegevoel alleen maar versterkte en ervoor zorgde dat men ondanks het wat mindere weer toch tot in de kleine uurtjes in zomerse outfit buiten kon blijven. De nodige alcoholische versnaperingen zullen daar ook wel voor iets tussen hebben gezeten.

Aan de andere kant van het stadhuis was door de gezamenlijke kasteleins een grote tent geplaatst met bars en standplaatsen en diverse live optredens voor het iets oudere publiek, ook daar was het gezellig toeven. De jaren ’60 klanken van de Rollercoasters en later Juulke brachten ook de vele mensen daar in beweging.

Dit was het eerste jaar dat er gewerkt werd met een statiegeld-systeem op de glazen en ondanks wat verwarring bij sommigen werkte dat goed en zorgde toch al voor wat minder afval, een eerste stap is gezet dus. Met een opkomst van ongeveer 3000 mensen was het alweer een zeer geslaagde editie die zeker naar meer smaakt, maar in ieder geval ook volgend jaar weer doorgaat, misschien dan nog groter. Men kan foto’s van deze avond terugzien op de facebookpagina van Konzjee. Op het moment van schrijven was de opbrengst voor het goede doel “Akindo” nog niet bekend, meer hierover zult u in een van de volgende edities van het HAC Weekblad vinden.