Maarheezer gilde en kermis. Een elkaar versterkende traditie

MAARHEEZE – Zaterdag 20 juli zal het Gilde Sint Joris – Sint Barbara, samen met wethouder Frits van der Wiel, om 19.00 uur de Maarheezer kermis openen. Het gilde geeft een vendel-demonstratie op het kermisterrein. Begeleid door de bazuinblazers en tamboers zullen de vendeliers hun slagen slaan. Het Maarheezer gilde U uit om bij deze opening aanwezig te zijn en wensen iedereen een prettige kermis toe.

Op kermisdinsdag vindt weer het kermisschieten plaats. Vanaf 13.30 uur is iedereen, zowel jong als oud, weer van harte welkom op het gildeterrein op sportpark De Romrijten. Alweer voor de 35e keer vindt dit prachtige evenement plaats. Voor diegenen die dit nog nooit hebben meegemaakt een aanrader. Voor wie het eerder meemaakte een must! Breng uw vrienden mee. Na geoefend te hebben op puisten wordt de kermisvogel geplaatst. Wie wordt de kermiskoning(in) 2019? Hij of zij mag, naast de eeuwige roem, de mooie wisseltrofee en een leuke attentie in ontvangst nemen. Deelnemen kost 3€ Schutters dienen zich te legitimeren. Meeschieten is niet verplicht maar wel spannend. Deelnemers en bezoekers kunnen genieten van een gezellig gezelschap, een hapje en een drankje, heerlijke live muziek in een prettige, schaduwrijke omgeving en relaxte sfeer, zult u zich geen moment vervelen. Voor de jongeren is een springkussen aanwezig en zij kunnen heerlijk voetballen en ravotten. Voor de kaarters liggen de kaarten klaar. Na afloop (18.00 uur) worden leuke prijzen, waaronder twee halve varkens, verloot bij café ”Ons Lieske”. Dit jaar wordt een extra prijs ter beschikking gesteld door het gilde. Deze wordt verloot onder de schutters die het laatste stukje van een (oefen)puist naar beneden hebben geschoten. Wilt u er bij horen in Maarheeze dan mag u dit niet missen! 

Het lidmaatschap van het gilde is een waardevolle (vrije)tijdbesteding. Meld u aan als lid!! Zie de website: www.gildemaarheeze.nl voor meer informatie. Tot dinsdag 23 juli, vanaf 13.30 uur.