De Schut van Buul

BUDEL – Afgelopen zaterdag is de Schut van Buul naar Sevenum gereisd om met 24 andere schutterijen de strijd aan te gaan om D’n Um naar Brabant te halen. Het 6-tal bestond uit 2 families, namelijk vader, moeder en dochter Das en pa, ma en zoon Rutten. Ze werden hartstochtelijk ondersteund door enkele leden van de schut, oud wethouder Wiel Engelen met dochter en een enthousiaste Burgemeester Roland van Kessel en zijn broer. Roland was al de gehele week plat gebeld door L1 over hoe “zijn” Brabantse schutterij mee kon doen met het Oud Limburgs Schuttersfeest. Na enige vertraging door de weersomstandigheden kon men uiteindelijk de buks gaan inschieten en aanvangen met de wedstrijd. Ronde na ronde op de grote bölkes(1,5 x 1,5) vielen er schutterijen af, maar na 4 ronden zat het Budelse 6-tal nog steeds in de strijd. Er werd een pauze ingelast om de harken te kunnen verwisselen en dan zou men weer verder gaan op de kleine bölkes(1 x1). Nadat de inwendige mens was versterkt door een hapje en drankje werd er weer door 16 schutterijen plaats genomen bij de schietbomen. Hier kregen ze bezoek van de omroep Peel en Maasland die een interview kwamen afnemen bij de voorzitter en natuurlijk werd er onze burgemeester ook nog even bij geroepen. Na de eerste kavelronde op de kleine bölkes vielen er weer 2 schutterijen af, maar Budel ging weer een ronde verder. Helaas was de volgende ronde het Waterloo voor Budel, het 9e schot was helaas mis en daardoor eindigden we zeer verdienstelijk als gedeeld 13e

Zowel de voorzitter, de burgemeester, de leden zelf en de supporters waren heel trots op het 6-tal dat ze zover waren gekomen, het OLS in Brabant komt elk jaar dichterbij.

De Schut van Buul gaat nu enkele weken genieten van een welverdiende vakantie, om daarna weer aan de slag te kunnen gaan met de komende activiteiten. De Drumline zal acte de présence geven tijdens het inhalen van de wandelvierdaagse op vrijdag 16 augustus. Op zondag 18 augustus staat het Bondschuttersfeest in Grathem gepland en op kermismaandag 26 augustus vind het traditionele Koningsschieten plaats bij de Schutshoeve aan de Laarstraat. Namens de Schut van Buul wensen we iedereen een fijne vakantie en hopen wij  U daarna weer te mogen zien tijdens onze activiteiten.