Universiade, geen ereplaats wel een levenservaring

NAPOLI/REGIO – Afgelopen week nam Robin Didden deel als enige taekwondoka voor Nederland deel aan de Summer Universiade in Napoli. Woensdag 13 juli mocht de studente aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven voor de eerste keer in actie komen tijdens de Universiade. 

In de loting werd al meteen duidelijk dat de marketing en management-studente het zwaar zou krijgen tegen haar eerste tegenstanders uit Korea en Thailand. Onder hen Wongpattanakit Panipak, zowel Wereld- als Olympisch kampioen. Robin werd al eens 4e bij het EK onder 21. Het 20-jarige talent behaalde eerder ook al verschillende medailles op grote internationale toernooien. Afgelopen jaar kwam Robin al veel Aziatische tegenstanders tegen die later op het podium eindigden. Normaal gesproken zou er een ranking aangehouden moeten worden zodat de sterksten elkaar pas op de eindstreep tegenkomen. Helaas vond de ranking niet plaats en trof Robin meteen de wereldtop tegenover zich.

Haar eerste tegenstander was de Zuid-Koreaanse Hyechin Cho. De eerste ronde kwam de Koreaanse met 5-0 voor, waarna Robin zich goed wist te herpakken en de stand terugbracht tot één punt verschil. De laatste ronde wist de Hyechin Cho nog twee punten te pakken, waardoor de winst met een uitslag van 7-5 naar de Koreaanse ging. Robin kan, ondanks de snelle uitschakeling in het toernooi, tevreden zijn met de uitslag tegen de wereldtop. Het verschil in punten was klein. Ook coach Anthony Wijnhoven kijkt met een tevreden gevoel op de wedstrijd terug. Want ondanks dat er geen eremetaal behaald werd, zal deze moeizame weg uiteindelijk in positieve zin winst opleveren. Dit is inmiddels al gebleken op dit evenement. Op Facebook “Koryosports” is een compilatie te zien van haar coach Anthony  Wijnhoven en Robin’s verblijf in Napoli. Met dank aan de Sponsoren, Fam. Thijssen (Finance & Controle) en Kingma Autoschade (Veldhoven).