Bankjes uit eigen bos

REGIO –  Staatsbosbeheer is deze week begonnen met het plaatsen van nieuwe bankjes en picknicksets in het Leenderbos. De bankjes zijn gemaakt van Hollands Hout, afkomstig uit eigen bos van Staatsbosbeheer. Hollands hout is een sub merk van Staatsbosbeheer en staat voor het optimaal benutten van hout uit bossen van Staatsbosbeheer. 

Herinneringsbankje
Alle bankjes hebben het FSC®-keurmerk. Dit label garandeert dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Eventjes bijkomen op een bank die zo uit het bos lijkt te komen. Dat is het idee dat de Natuur Comfort serie van Hollands Hout oproept. Eerlijke, elementaire houten buitenmeubelen op stevige houten poten. Niets meer en niets minder: een uitstraling die dicht bij de natuur staat. Het Douglas hout is thermisch behandeld, dat is een milieuvriendelijk verduurzamingsproces. De bankjes zijn te vinden langs fietspaden en wandelpaden in het Leenderbos en op de Groote heide. Mensen kunnen ook zelf een bankje aanschaffen in het Leenderbos zoals een herinneringsbankje aan opa en oma, als cadeau of om een gedicht achter te laten. Voor meer informatie kunt u terecht bij Staatsbosbeheer Heeze-Leende.