NEOS sluit het werkjaar in stijl af

ACHEL – De NEOS leden verzamelden rond 15.00 uur  aan het Grevenbroekmuseum waar we uitleg kregen van onze gids Kirsten over de geschiedenis van het Simonshuis waarin het museum gevestigd is. Momenteel is er een tentoonstelling te bezichtigen over de bevrijding van Hamont-Achel en de omliggende gemeenten. Deze werd opgebouwd in samenwerking met de Noord-Limburgse Heemkringen en Cranendonck (Nl). De vele foto’s, getuigenverslagen, documenten en oorlogsmateriaal roepen herinneringen op over de bevrijdingsdagen  op het einde van wereldoorlog II. Iedereen was verbaasd over hetgeen hier te zien was en velen gaan zeker nog eens terug om deze unieke verzameling op een rustige manier grondig te bekijken. Na deze geslaagde uitstap in eigen gemeente werden we verwacht in de feesttent van het Kompenhof voor een verzorgde receptie met aansluitend een heerlijke barbecue. Het bestuur dankte de leden voor hun inzet en aanwezigheid gedurende gans het werkjaar en gaf al een kleine vooruitblik voor het volgende werkjaar. Het was weer een geslaagde NEOS activiteit.