Bivak Chiromeisjes

HAMONT – Het bivak van de Chiromeisjes van Hamont zit er helaas alweer op. Woensdag 10 juli vertrokken de tippers, tiptiens en aspiranten op een tweedaagse fietstocht naar de bivakplaats in Boortmeerbeek. Overnachten deden ze in een zorgboerderij in Rillaar en in een ijsjeszaak in Olen. De jongste leden kwamen 12 juli met de trein en maakten de groep weer compleet. Het kampthema van dit jaar was kermis, wat terug te vinden was in een heel aantal spellen zoals Miss Kermis, Verover de Kermisattracties en Help de Waarzegster. Als daguitstap ging de hele groep naar Planckendael, waar de jongsten op bezoek gingen bij Kai-Mook en de oudsten een backstage rondleiding kregen. De tiptiens en aspi’s gingen op tweedaagse naar Leuven. Een gezellige uitstap waar ze ook nog eens Bart Kaëll en Mathias Coppens tegenkwamen. Het bivak had dit jaar een extra gouden randje. Er werd namelijk afscheid genomen van kookouders Marijke en Rik, die al voor de 29e(!) keer meegingen! Ze ontvingen tientallen kaartjes en brieven en een aantal oud-kookouders kwamen op bezoek tijdens het traditionele spel ‘Koks tegen allen’. Waarschijnlijk hebben ze in Hamont duidelijk gemerkt toen de Chiromeisjes weer terugkwamen. Het station werd bij terugkomst even een mooi toneel vol zingende en lachende chiroleden die duidelijk genoten hadden van een geslaagd kamp. Het aftellen naar volgend jaar kan weer beginnen!