Heel Ospel bakt

OSPEL – Op zondag 18 augustus gaat Ospel bakken. Dit is een van de activiteiten tijdens de festiviteiten b.g.v 150 molen de Korenbloem, een workshop bakken. Evi Rothenburg “de Bakster” geeft een workshop broodbakken. Zij brengt je in een paar uur de fijne kneepjes van het maken en verwerken van gistdeeg bij. De ingrediënten, de verhoudingen, het kneden, rijzen en het bakken.

De aanvang is 11.00 uur. In de eerste fase wordt er stokbrood gebakken dat uiteraard mee naar huis genomen mag worden. In de tweede fase komt het (bruin) brood aan de orde. Elke deelnemer aan de workshop krijgt 1 brood per persoon mee naar huis.  Het overige brood wordt verkocht aan de bezoekers.

De eigen bijdrage voor deze leerzame workshop zijn € 15.00 per persoon, inclusief een eenvoudige lunch.  Aanmelden bij Henny van Winkel 06- 13 684 679 / Bij aanmelding bedrag van €15.00 overmaken op rekening NL 39 RABO 0140 3096 59 ovv workshop broodbakken Molen de Korenbloem bestaat dit jaar 150 jaar en op zondag 18 augustus zijn er vanaf 10.00 uur tal van festiviteiten in en om de molen. Er wordt aandacht besteed aan de historie van de molen, er zijn stands van organisaties op het gebied van molens. Ook is er een stand van streekproducten en er staan oude landbouwwerktuigen die met de graanteelt te maken hebben. De molen is uiteraard in werking en in de molen zijn er exposities van diverse schilders. Voor de kinderen is er een springkussen.

Kortom een activiteit die u niet mag missen.