Max Vlassak stoot met wereldtop

HAMONT – Als kers op de taart kreeg Max Vlassak uit Hamont na het behalen van zijn titel als Belgisch kampioen kogelstoten (bij de beloften) een uitnodiging van de ‘Nacht van de Atletiek’ in Heusden–Zolder afgelopen zaterdag. Eigenlijk zit Max na het Belgisch kampioenschap in een korte rustperiode maar deze kans om naast de wereldtop te mogen kogelstoten wilde hij niet aan zich voorbij laten gaan.

Max wist vooraf dat het hij niet in de medailles zou vallen, want hij moest het opnemen tegen toppers (dubbel zo breed als Max) met een wereldreputatie. Genieten, wat bijleren en advies winnen was het enige  wat van belang was. De atleten waren afkomstig uit Egypte, Jamaica, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Toch bleek tijdens het opwarmen dat Max zich niet zou laten kennen en alles uit de kast ging halen. Meerdere stoten bleken over zijn eigen PR te gaan en Max genoot. Toen de wedstrijd van start ging bleken toch de zenuwen zijn weg gevonden te hebben. Waar hij eerst nog lachend met zijn idolen stond te kletsen kwamen nu de spanningen naar boven. Dus geen PR voor Max maar hij eindigde niet als laatste! Hij stootte de Jamaicaan eruit. Ook de Nederlander had hij met zijn huidig PR kunnen voorbij gaan, maar met zijn 16.62 meter werd hij toch mooi 7e! Bovenal een prachtige dag en weer een ervaring rijker.