Foutje bedankt!

BUDEL-DORPLEIN – De verbindingsweg tussen ’t Routje en de Bresselsedijk is een grote stoffige boel. De bewoners aan de aangrenzende weg klagen al jaren over behoorlijke stof-overlast van de zandweg. We kunnen als de windrichting de foutieve kant op

staat, 2x per dag op de vensterbanken onze namen schrijven. Om maar te zwijgen over de stof elders in de omgeving van het woongedeelte en de tuinen. Sinds vorig jaar zijn we met de gemeente Cranendonck bezig om dit op te lossen. De gemeente heeft begin dit jaar een ‘soort dolomiet-laag’ over de zandweg gedaan. Er zijn 30 km zone-borden geplaatst. Maar wat schept onze verbazing? Als je foto’s bekijkt richting de zandweg staat er een bord met einde 30 km zone i.v.m. stofoverlast. De andere richting op richting ’t Routje wordt aangegeven dat men hier maar 30 km/u mag  rijden. Het bord staat ook nog net voor een kruising en het is ter plaatse gewoon geasfalteerd. 

Voor de bodemsanering hadden we veel minder last van de stof. Er zaten behoorlijke gaten in de weg en er werd daardoor niet hard gereden. In hoeverre denkt de gemeente mee voor een goede oplossing? Ze staan open voor gesprekken maar de oplossingen duren veel te lang.

Ingezonden door Wim Cremers