Hitteplan tijdens Springkussendag

WEERT – Koopzondag 28 juli presenteert Centrummanagement in samenwerking met BIZ Ondernemers de jaarlijkse Springkussenzondag in Weert. De voorspelde hitte is voor de organisatie aanleiding om bezoekers er extra op te wijzen goed op elkaar te letten.

Verspreid over de straten en pleinen in de binnenstad staan maar liefst 12 luchtkussens. Met de vele verschillende soorten en kleuren vormt het evenement een sfeervolle invulling van de zomerse koopzondag. Terwijl de ouders lekker winkelen of genieten op een van de vele terrassen in Weert kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. De kussens variëren van een ballenbak voor de kleinsten tot een grote stormbaan voor de stoerste kids.

Voor de komende dagen, zo ook de koopzondag, zijn hoge temperaturen voorspeld. Centrummanagement vraagt bezoekers van de feestelijke koopzondag extra goed op te letten. Zoek regelmatig schaduwplekken op en drink voldoende water. Let er goed op dat kinderen op de springkussens kleding aanhouden om tegen de zon en warme materialen te beschermen.

Het ZomerOrkest Nederland (ZON) speelt om 14:00 uur op de Markt. Dit orkest, elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar afkomstig uit heel Nederland, speelt een toegankelijk concert in informele setting. Dat betekent dat orkestkleding thuisgelaten wordt en de bij het zomerse terras passende vrijetijdskleding het thema is, goed passend bij de voorspelde temperaturen.

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Het volledige programma van de komende koopzondagen is te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl.