De druif die bruist

SOERENDONK – Mousserende wijn past bij vakantie- en zomergevoel. Maar van welke druif wordt die sprankelende wijn eigenlijk gemaakt en hoe krijg je koolzuurgas in de fles? De keuze van druivensoort en hoe (perfecte) belletjes worden gecreëerd zal wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts je vertellen én laten proeven op zaterdag 3 augustus. ‘Druif van de maand’ staat deze keer namelijk in het teken ‘bubbels’! Er bestaat klassieke, experimentele en hippe sprankelende wijn. En ze kunnen zowel jong als oud, schuimend als mousserend, droog als zoet, wit, rosé of zelfs rood zijn. Op 3 augustus ben je van harte welkom op Wijngoed Zurrick om zelf te ontdekken welke bubbels van jouw smaak zijn. Van 14.00 uur tot 17.00 uur is er ieder half uur een leerzame presentatie. 

‘Druif van de maand’ wordt elke eerste zaterdag van de maand gehouden tot en met oktober. De toegang is gratis evenals een kijkje in de wijngaard. Deze is gelegen aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk en wordt aangegeven met borden en vlaggen. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs).