Lyrisch over Lier

BUDEL – Het hele jaar door verwennen de gastvrouwen van de Budelse Zonnebloem hun  gasten met aandacht en hulp. Eén keer per jaar trekken ze er zelf op uit en dat was onlangs het geval. Was het voorheen vaak een fietstocht, dit jaar gingen we de grens over en wel naar het prachtige stadje Lier in België. 

Twee van de gastvrouwen hadden dit allemaal bekokstoofd en de rest heeft van A tot Z hiervan genoten. Met negentien dames in een gereserveerde treincoupé bracht nogal wat geluidsniveau teweeg en het was goed dat het maar een uurtje duurde. Na het treinen volgde een wandeling naar het centrum waar na een kopje troost met gebak een stadswandeling volgde. 

De lunch rond twaalf uur had wat voeten in de aarde. Reserveren hiervoor was niet mogelijk gebleken dus moesten negentien monden à la carte gevuld worden. De recepten met kip werden het lekkerst bevonden en die werden volop besteld. Maar daar werd een stokje voor gestoken want zoveel kippen waren er niet. Dan maar weer wat veranderingen aangebracht. Uiteindelijk zaten we een uur later allemaal te genieten van dit twaalfuurtje. Na een mooie en interessante vaartocht en een bezoekje aan het Begijnhof wandelden we door een park richting station. Afgesloten werd in Budel waar een heerlijk koud buffet klaar stond bij de Wielerbaan. De stad Lier kan zich binnenkort verheugen op Budelse gasten.