Ongedwongen sfeer bij Markt 14

VALKENSWAARD – Op de hoek van de Markt en de Eindhovenseweg vind je Markt 14, een mooie zaak in een schitterend pand met wellicht het zonnigste terras van alle Valkenswaardse horecazaken. Als de zon zich van zijn beste kant laat zien, dan kun je er bij Markt 14 ook de hele dag van genieten, zelfs wanneer het nog wat frisjes is in de lente of het najaar, want behalve de natuurlijke warmte van deze gratis lichtbron is er ook gezorgd voor warmtelampen. ’s Winters is het binnen ook heerlijk toeven in de gezellige zaak met maar liefst 90 zitplaatsen.

Eigenaar is Mathijs Keeman, een nog jonge ondernemer die al op zijn 21e zijn eerste horecazaak had, toen nog een café. Na een gedegen opleiding aan De Rooi Panne in management en zelfstandig ondernemen wist hij al snel welke kant hij op wilde en het café was een opstapje naar het echte werk, een mooie gezellige zaak, liefst in het centrum van Valkenswaard, waar informeel gezellig geborreld en gegeten kan worden.

Viereneenhalf jaar geleden was het zover en kon hij de deuren openzetten van zijn eigen zaak, midden in het centrum. Markt 14 liep al snel goed door de bezielende leiding van Mathijs en zijn fijne team, waaronder zijn partner. Niet alleen de locatie bleek een schot in de roos, maar ook zijn visie sloeg aan, hij wilde een laagdrempelige horecazaak, waar buiten een hapje eten ook gewoon een drankje genuttigd kon worden.

Vanwege de ruime openingstijden, 7 dagen per week, is het een ideaal adres voor zowel lunch, borrel, avondeten en aansluitend nog een borrel. Het gezellige warme interieur met verrassende details heeft ook nog een troef, achterin de zaak is namelijk een afsluitbaar gedeelte, dat ideaal is voor het houden van bedrijfsborrels of privé-diners vanaf 30 personen. Wie niet aan een tafeltje wil plaatsnemen kan ook aanschuiven aan de bar, waar comfortabele krukken staan.

Mathijs vindt het belangrijk dat zijn zaak laagdrempelig is en blijft en je kan er terecht voor zowel saté als oesters en voor een pint of prosecco. De fijne menukaart met dranken, lunchgerechten en diner biedt bijvoorbeeld de populaire “Sandwich Markt 14’ voor de lunch en seizoensgerechten zoals asperges en nu mosselen. Elke seizoen staat er weer een ander specaalbiertje in de kijker. Het belangrijkste vindt Mathijs dat men het naar zijn zin heeft en dat er een ongedwongen sfeer heerst.

Van Maart tot November is Markt 14 7 dagen per week geopend.

Maandag, dinsdag en woensdag van 10.30 – 00.00 uur.

Donderdag (tijdens de weekmarkt) van 09.30 – 00.00 uur.

Vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 – 01.00 uur.