Zonnebloem Soerendonk op bezoek bij Wouterbergen

SOERENDONK – Woensdag 10 juli is de Zonnebloem Soerendonk met 24 gasten en 7 vrijwilligers op bezoek geweest bij Zorgboerderij Wouterbergen in Someren. Woutersbergen is een moderne zorgboerderij die opvang biedt aan verschillende deelnemers in dagbehandeling. In de boerderij, de tuin, de activiteitenruimte en de horeca vinden mensen met een beperking een zinvolle en afwisselende invulling van hun dag.  

Vanaf het Jan Maasplein zijn we via een toeristische route naar Someren gereden. Eenmaal aangekomen zagen we kinderen spelen in de leuk aangelegde speeltuin. Na een kop koffie met een groot stuk appeltaart, die door de bewoners zelf was gebakken, kregen we een rondleiding over de hele boerderij. Werner en Tom, twee deelnemers van de dagbesteding, gaven de bezoekers uitleg over de werkzaamheden. Wouterbergen heeft  alpaca´s, eenden, zwijntjes, geitjes en nog vele andere dieren. Deze worden verzorgd door de bewoners en hun enthousiaste zorgverleners. Ook hebben ze een groentetuin waar ze hun eigen groenten verbouwen. Het gedeelte voor het terras laten ze ´s winters onder water lopen om er een schaatsbaan van te maken. Iedereen is er dan ook van harte welkom. Het was een erg leuke, gezellige en vooral interessante middag. Het is zeker de moeite van het bezoeken waard op deze mooie, gezellige zorgboerderij. Zonnebloem Soerendonk wil via HAC Weekblad Wouterbergen bedanken voor deze leuke en vooral interessante middag voor onze gasten.