De Mijl van Mares: Fietsen, Fun en Feesten

MAARHEEZE – Komende zaterdag is het zover: voor de 58e keer wordt De Mijl van Mares verreden. Dit wielerevenement staat al jaren bekend om zijn gezelligheid, entertainment en de vele profs die met de Tour de France achter de rug in Maarheeze komen laten zien dat ze nog wel wat puf over hebben. 

Zoals ieder jaar worden de straten in het centrum van Maarheeze omgebouwd tot een heus parcours: De Mijl. De bezoekers gaan dit jaar in elk geval genieten van de prestaties van Dylan van Baarle (teamgenoot van Tourwinnaar Egan Bernal), Cees Bol (deelnemer aan de Tour, sprinter voor Team Sunweb),  Preben van Hecke (Belgisch kampioen 2015) en Bas van der Kooij! (3e bij het laatste Nederlands Kampioenschap).

Natuurlijk is er naast het wielrennen nog veel meer te beleven. Een greep uit het entertainment: springkussens, schmink, ballonnen, pannenkoeken en ijsjes (voor de kids) en hamburgers, pizza en (speciaal)biertjes (voor de volwassenen) op het Jan Verheesplein / Revando Kinderplein. Daarnaast zal er langs het parcours weer het nodig muzikale vermaak staan én rondlopen. En uiteraard ontbreekt ook dit jaar de loterij niet!

Het wielerprogramma ziet er dit jaar als volgt uit:

14.00 uur: Dikke Banden Race, de wedstrijd voor de basisschooljeugd

14.45 uur: ATB-tocht, één rondje over het parcours en dan de bosrijke omgeving in

14.50 uur: Grote Prijs van Cranendonck, een wedstrijd voor Cranendonckse wielrenners

15.30 uur: Amateurs / Junioren

17.15 uur: Grote Prijs van TIM, een wedstrijd voor de geoefende plezierfietsers

19.15 uur: Omnium voor de profs, bestaande uit een afvalrace en een puntenkoers

Vanaf 17.00 uur kun je in de feesttent op de Stationsstraat terecht voor muziek, drank en het daarbij horende feest. Allereerst zullen The Bad Ties het publiek trakteren op een berg herkenbare en meezingbare classics. Vervolgens is het de beurt aan de dj’s van de Q Music Foute Party, die er nog een schepje bovenop zullen doen. Bedenk je dus geen moment en kom op zaterdag 3 augustus naar de Mijl van Mares!