Kip tandori wraps met raïta

Voor augustus iets lekkers en snel voor tussen door of bij de barbecue. Altijd lekker en het meest veelzijdige stukje vlees, kip. Kip heeft een neutrale smaak dus leent zich goed om te marineren met allerlei soorten kruiden. Groene kruiden uit uw eigen tuintje tot kruiden van andere landen. Alles is mogelijk met kippenvlees. Dus probeer ook eens wat anders uit en maak er iets lekkers van.

KIP TANDOORI WRAPS MET RAÏTA

Ingrediënten voor 4 personen:

½ eetlepel limoensap

60 gram tandoori kruiden

45 gram yoghurt (volle)

250 gram kipfilet

4 tortilla vellen (wraps)

40 gram veldsla

Raïta:

150 gram yoghurt

140 gram komkommer (zonder de zaadjes)

1 eetlepel fijn gehakte verse munt

Bereidingswijze:
Meng het limoensap, de tandoori kruiden en de yoghurt in een kom door elkaar. Voeg er de kip aan toe en schep dat door tot alle vlees met marinade bedekt is. Laat 10 minuten marineren. Bak de gemarineerde kipfilet in porties in een verwarmde, ingevette grillpan (of op de barbecue) tot ze gaar is. Laat 5 minuten rusten en snijd het vlees in plakjes

Voor de raïta; roer je alle ingrediënten door elkaar in een kommetje.
Verwarm ondertussen de tortilla’s. Leg gelijke hoeveelheden kip, veldsla en raïta op een vierde deel van elke tortilla. Vouw de tortilla dan doormidden en weer doormidden zodat de vulling erin zit en er een driehoekig zakje ontstaat.


Smakelijk eten!

Algo van Grootel, Eigenaar/Chefkok

LUST | eet, drink & feestgelegenheid