Preuvement in Eynderhoof

NEDERWEERT – Het hele museum staat op deze zondag in het teken van smaak en “preuven”. U kunt niet alleen kennis maken en tevens proeven van al het heerlijks uit grootmoeders tijd.  Het restaurant “Ons Boerenerf” uit Nederweert-Eind zal met hun smaakmakers aanwezig en voor alle bezoekers iets aparts gaan presenteren. Vanuit het thema verrassen en inspireren zal het team van “het Boerenerf” de smaakpapillen op een bijzondere wijze gaan prikkelen. Je zult in de gerechten van alles bewonderen , ontdekken en beleven.

De stroopmakers van Eynderhoof geven deze middag demonstraties stroopkoken. Er wordt lekkere stroop gemaakt naar authentiek en eigen recept. Op deze middag kan iedereen proeven van de overheerlijke Eynderhoof stroop die te koop is zolang de voorraad strekt.

Ook wordt er bier gebrouwen en wijn gemaakt maar ook speciale kaas mag niet ontbreken. De vrijwilligers vinden het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe alles in zijn werk gaat, maar natuurlijk mag ook van al het lekkers geproefd worden. De pomologen van het museum vertellen over de pruimenteelt van vroeger en nu. Pruimen zijn niet alleen gezond maar bovenal ook er lekker. 

Uiteraard kan er ook genoten worden van de knapkoeken, de vers gebakken vlaaien en de smeuiige puddingbroodjes uit eigen bakhuis.
Naast al deze smaakbeleving zijn ook de oude ambachten volop in bedrijf. Demonstraties van de houtbewerkers en genieten van de geur van drukinkt tijdens de demonstraties van de piepende pörs  De muziek wordt vandaag verzorgd door “de coconblazers”.

Het museum is tijdens de zomervakantie geopend op dinsdag-, woensdag-, donderdag- vrijdag- en zondagmiddag van 13.00  tot  17.00 uur. 

Voor meer informatie www.eynderhoof.nl