Grensparkwandeling Voetje voor Voetje

VALKENSWAARD –  Voetje voor Voetje organiseert dinsdag 6 augustus haar Grensparkwandeling. De start is vanaf Bosherberg Harba Lorifa aan de Pastoor Heerkensdreef 20 te Valkenswaard.

Meteen vanaf de start gaan de routes het Waalrese bos in met z’n talrijke vennen, waaronder het fotogenieke Meertjesven.  Volop zal er te genieten zijn van de afwisselende natuur met verderop de voormalige visvijvers en het Peetersven. Gezellige rustpost is ingericht in het IVN-gebouw De Nieuwe Hof. Vlak achter de rustpost liggen De Groote Meer en Kleine Meer. Laatstgenoemde is nu een belevingspark, waar een eeuw geleden het ven nog als vuilstort werd gebruikt! Ook gaat de wandeling door het bijzonder stukje natuur met z’n runsloten en op de wallen (rabatten) daartussen de eikenbomen die vroeger nodig waren voor het looien van leer. Heel apart gebied. Vervolgens gaat de wandelaar genieten van het in Engelse landschapsstijl aangelegde Philipspark. In 1928 aangelegd en in 1974 werd Valkenswaard voor één gulden de gelukkige eigenaar. Als dank daarvoor werd de nog steeds aanwezige stenen bank aangeboden aan Anton Philips en echtgenote. In de heide en vennen vóór de bank komen nog Drijvende Egelskop, Veenpluis, Klokjesgentiaan en Ronde Zonnedauw  voor. Jeneverbes opstanden en Gagelstruweel zijn hier vaste gasten, terwijl heikikker en levendbarende hagedis hier ook voorkomen. Dus prima gelegenheid voor een afwisselende tocht door gevarieerde natuur met keuze-afstanden van 7-11 en 16 km.  Start voor alle afstanden vanaf 08.00 uur: 7 km tot 15.00 uur, terwijl de lopers voor de 11 of de 16 km tot 14.00 uur op pad kunnen.

Meer info op www.devoetjes.nl of secretaris@devoetjes.nl en 0031 40-2047012.