Het eerste Vrienden van Mariënburght Zomer Festival! 

BUDEL – Stralende zon, goede temperatuur, enthousiaste mensen; genoeg ingrediënten om er een gezellig zomerfestival van te maken in zorgcentrum Mariënburght. Zondag 21 juli was het eerste “Vrienden van Mariënburght Zomer Festival” voor familie en bewoners van Zorgcentrum Mariënburght een feit.  

Riks de Jong, van Riks de Jong Reis- en Adviesburo, kwam een aantal weken geleden met het idee om een gezellige muziekmiddag te organiseren voor bewoners van het Budelse zorgcentrum en hun familieleden. De Vrienden van Mariënburght sloten zich meteen hierbij aan,  net als het team Welzijn van het zorgcentrum. Enthousiasme voerde de boventoon en zo ontstond het “Vrienden van Mariënburght Zomer Festival”.  

Bij de hoofdingang van het zorgcentrum was een groot terras met podium en dj tafel. Natuurlijk was er voldoende ruimte om te dansen. En of er gedanst werd! Na de opening startte zanger Emile Baars als eerste van 5 artiesten. Hij bracht meteen de stemming erin en al snel vulde zich de dansvloer. Dat de bewoners genoten, was af te lezen aan de lach op hun gezichten en het enthousiasme dat het teweeg bracht. Ook familie genoot van dit ontspannen samenzijn: “Dit hebben we toch maar mooi meegepakt” en “Een mooie herinnering” waren enkele uitspraken. 

Tijdens de middag proostten allen op het eerste Vrienden van Mariënburght Zomer Festival, het was een mooi gezicht toen iedereen het glas hief. Ook genoten ze van de lekkere hapjes, geschonken Slagerij van Meijl uit Soerendonk. De optredens van de artiesten waren divers, maar hadden allen één ding gemeen: ze brachten veel vrolijkheid en ontspanning. Bewoners, familie en personeel genoten samen Kijken terug op een bijzondere middag.  

Foto: Harm van Leuken | Hammie