Musica Pelt met workshop geluidskunst

PELT – Musica, het impulscentrum voor muziek organiseert van dinsdag 29 oktober tot zaterdag 2 november 2019 een intensieve 5-daagse workshop over field-recording en geluidskunst in de publieke ruimte met ‘het lokale’ als meest centrale factor. De workshop wordt begeleid door de internationaal bekende geluidskunstenaar en field recordist Felix Blume. Een en ander vindt plaats in het Klankenbos te Pelt. Tijdens de workshop gaan de deelnemers aan de slag op verschillende locaties: industrieel, natuurlijk, historisch en stedelijk. De begeleider uit Frankrijk is een geluidsingenieur die werkt en leeft in Mexico en Frankrijk. Zijn werk is gefocust op luisteren. Via geluidservaringen nodigt hij het publiek uit om de omgeving op een andere manier te vatten. Het Klankenbos is eigenlijk een openluchtmuseum voor geluidskunst in de open ruimte in en rond Provinciaal Domein Dommelhof en leent zich uitstekend voor geluidskunst en -beleving. De workshop richt zich voornamelijk tot studenten, jonge makers en professionelen uit het culturele veld met interesse in geluid, muzikanten en programmamakers of onderzoekers in sociale wetenschappen. De workshop is toegankelijk voor alle leeftijden met een maximum van 12 deelnemers. Deelname kost € 265,00 logies in gedeelde kamers en vol pension inbegrepen. Inschrijven kan tot 22 augustus.