Eerste nieuwe speeltoestellen stadspark onthuld tijdens ‘zomer in het park’

HAMONT-ACHEL – Zoals begin juli reeds werd gecommuniceerd, krijgt het stadspark in Hamont-centrum een heuse make-over. Het stadsbestuur van Hamont-Achel werkte hiervoor een heel nieuw plan uit. Een duurzame, multifunctionele inrichting waarbij jong en oud zelf kan kiezen hoe ze aan vrijetijdsbesteding doen, staat hierbij centraal. In totaal komen er 13 nieuwe speeltoestellen bij waarvan er vandaag tijdens de tweede activiteit van Zomer in het Park 6 werden voorgesteld. 

Tussen 14.00 en 18.00 uur streek er in het stadspark in Hamont een leuke kinderboerderij neer. En niet zomaar eentje… Omwille van de tropische temperaturen werd er gekozen voor wat meer tropische diertjes. Deze kunnen namelijk beter tegen de hitte. Alvorens deze leuke dierenactiviteit van start ging, plakte de coördinator van IBO De Pagadder samen met een aantal kinderen stickers op het infobord aan de hoofdingang. 

Hiermee werd de invulling van de eerste zes speeltoestellen onthuld: 

• Een groot klim- en klautertoestel op het nieuwe stuk helemaal achterin het park;

• Twee wipwappen op het achterste stuk;

• Een draaimolen op het achterste stuk;

• Een waterspelelement in de wadi, het lager gelegen stukje grond waarin het regenwater wordt opgevangen en langs waar het water in de bodem kan infiltreren;

• Een schommel voor kleine kinderen nabij het terras van de tennis;

• Een vogelnestschommel nabij het terras van de tennis waarbij ook gedacht wordt aan de toegankelijkheid van mindervaliden zodat ook zij de kans krijgen om te spelen in het stadspark.  

Benieuwd naar welke andere speeltoestellen erbij komen? De overige 7 stickers worden tijdens de derde activiteit van Zomer in het Park op het infobord gekleefd. Deze activiteit – waarbij het stadspark wordt omgetoverd in een kinderdorp – gaat door op woensdag 14 augustus van 14.00 tot 18.00 uur. De opening van het nieuwe stadspark is voorzien in het voorjaar van 2020.