Informatie  en dilemma’s  rondom mantelzorg 

Zorg jij voor iemand? Dan is er in Weert een punt waar je terecht kunt, Punt Welzijn. Hier staan mantelzorgondersteuners voor je klaar, zij bieden informatie, advies en ondersteuning. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten waar je terecht kunt voor informatie en het delen van ervaringen.

Op 7 én 28 augustus organiseren Punt Welzijn en Bibliocenter bijeenkomsten voor mantelzorgers. Hier kun je ervaringen delen met anderen die weten hoe het is om voor iemand te zorgen. Waar lopen zij tegen aan en hoe gaan zij hier mee om? 

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor álle mantelzorgers in de gemeente Weert. Ben jij als dochter of zoon  mantelzorger voor je ouder(s); óók jij bent van harte welkom.

Op 7 augustus is de bijeenkomst in de ochtend en zal een ergotherapeut te gast zijn. Wat kan een ergotherapeut voor zowel de zorgontvanger als de mantelzorger betekenen en bijdragen zodat beide zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Er is ook een kleinschalige tentoonstelling van hulpmiddelen die bekeken en uitgeprobeerd kunnen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kalenderklok, bedbeugel of aangepast bestek. 

Op 28 augustus is de bijeenkomst in de avond met als thema “Dilemma’s rondom mantelzorg”. De mantelzorgondersteuner gaat met de aanwezigen in gesprek over de keuzes die je hebt als mantelzorger en welke knelpunten dit met zich meebrengt. 

De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdag 7 augustus van 10.00 tot 11.30 uur en op woensdag 28 augustus van 19.30 tot 21.00 uur in Bibliocenter (Wilhelminasingel 250, Weert). Aanmelden kan, maar hoeft niet, via Punt Welzijn, 0031 495-679700 / mantelzorg@puntwelzijn.nl.