Internationaal fotofestival ‘Lens op de Mens’ verkiest winnende foto’s 

PELT – De komende maanden, nog tot eind september, kan je in Pelt het internationale fotofestival Lens op de Mens gaan bezoeken. Op een parcours van ongeveer 2 km vind je meer dan 600 foto’s van fotografen uit de hele wereld. Daarnaast zijn er verschillende gasttentoonstellingen verspreid over de gemeente te ontdekken. Het thema van het festival ‘Lens op de Mens’ toont het menselijk portret in al zijn facetten.


De jury (met Patrizia Burra, Patrick Ceyssens, Zjuul Devens, Andy Hens, Jim Lowe, Jos Verhoogen en onder het voorzitterschap van Johan Brouwers) koos uit alle inzendingen een aantal winnende foto’s die bekroond werden met een eretitel. In de categorie ‘professionele fotografen’ ging het goud naar een foto van de Slovaakse fotograaf Martin Krystýnek. Verder zijn er ereprijzen voor Tijs Posen (Tongeren, zilver), Filip Santens (Hansbeke, brons) en Bart Boodts (Schelle), Pieter Clicteur (Ettelgem) en Martti Matilainen (Finland, allen eervolle vermelding).

In de categorie ‘amateurfotografen’ is de hoofdprijs weggelegd voor Livinus Bleyen (Koersel). In deze categorie zijn de ereplaatsen voor Patje Vandebroek (Pelt, zilver), Marc Apers (Kontich, brons) en Ludo Dijckmans (Lommel), Daniël Huygens (Kermt) en Nathan Verstraete (Lokeren, allen eervolle vermelding).

 Peter Testelmans (Zonhoven) kreeg de prijs voor de meest creatieve fotografie, Glenn Vanderbeke (Torhout) werd verkozen tot meest beloftevolle jonge fotograaf.

Nog tot begin september kunnen alle bezoekers aan het fotofestival hun eigen voorkeur uitbrengen voor de publieksprijs. Een deelnameformulier hiervoor is verkrijgbaar aan de onthaalbalie van CC Palethe (start van het fotografiecircuit) of in dienstencentrum Pelle Melle. Inleveren kan in de bussen die bij de formuliertjes staan of in de brievenbus van Palethe (buiten). Wie zijn of haar formulier ingevuld inlevert maakt kans op het winnen van zijn favoriete foto.