Renovatie wegdek Heerstraat op 6, 7 en 8 augustus

PELT – Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het wegdek en de fietspaden van de Heerstraat in Neerpelt (Pelt) vernieuwen tussen de kruispunten met Boseind en de Molenstraat. De weg en de fietspaden krijgen in beide richtingen een nieuwe toplaag asfalt. Hierdoor zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  Deze werken worden uitgevoerd op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 augustus 2019. De aannemer werkt telkens tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Eerst zal hij het huidige wegdek affrezen en vervolgens de nieuwe toplaag en de markeringen aanbrengen. Na de werkuren is de rijweg gewoon weer toegankelijk in beide richtingen. 

Tijdens deze werken kan het doorgaand verkeer op de Heerstraat in beide richtingen beurtelings blijven rijden met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Dinsdag 6 augustus zal de aannemer het kruispunt met Boseind renoveren. Deze straat zal dan afgesloten worden ter hoogte van de Heerstraat. Het agentschap voorziet dan een omleiding via de Haagdoornstraat en de Kievitstraat. Dinsdagavond wordt het kruispunt weer volledig opengesteld. Vanaf woensdagochtend 7 augustus starten de werken van vlak na het kruispunt met Boseind tot aan de Molenstraat. De zijstraten Haagdoornstraat en Ankerweg worden vanaf dan tot donderdagavond afgesloten ter hoogte van de Heerstraat. De Haagdoornstraat blijft bereikbaar via Boseind en de Kievitstraat. Verkeer van en naar de Ankerweg kan omrijden via de Kielstraat en de Boegstraat. Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde langs de werfzone. Fietsers dienen wel af te stappen en over het voetpad te gaan. De asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.