St. Anna Ziekenhuis realiseert voorbereidingsfilm voor kinderen 

GELDROP – Angst voor een operatie wegnemen, door kinderen voor te bereiden op wat er komen gaat. Dat is wat het St. Anna Ziekenhuis beoogt met de recent ontwikkelde video voor kinderen die een operatie ondergaan. 

Voor veel kinderen is het ondergaan van een operatie spannend. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten, waardoor angst kan ontstaan. Een goede voorbereiding op wat er gaat gebeuren is hierbij voor het kind van groot belang. De voorbereidingsfilm van het St. Anna Ziekenhuis laat zien wat er tijdens een (dag) opname gebeurt en hoe het ziekenhuis er uit ziet, met als doel het kind gerust te stellen.  De voorbereidingsfilm is onder andere te vinden op: www.st-anna.nl/kinderjeugdafdeling en het YouTube kanaal van het St. Anna Ziekenhuis.  Ouders kunnen de film voorafgaand aan de operatie met hun kind op eigen gelegenheid bekijken. Het kijken van de video kan de ingreep minder spannend maken en de verwerking nadien ondersteunen.  De film is tot stand gekomen met een gift van Stichting Kinderen van het Anna, opgericht door de heer van Erp. Mede dankzij zijn inspanningen hebben we deze voorbereidingsfilm kunnen realiseren.