Voorstellingen in de Theaterboerderij Boeket 

NEDERWEERT – Theaterboerderij Boeket heeft komende periode twee bijzondere voorstellingen op het programma. Het betreft ‘De Wenkbrauwerij’ op 8 augustus en ‘Nestgoud’ op 9 en 10 augustus.

Ief Postino en Steven Wouters brengen in De Wenkbrauwerij authentieke verhalen en anekdotes van Limburgers. Een ode aan de Limburgse mijngeschiedenis, maar ook eentje aan het brieven schrijven en bijzondere vriendschappen. Ief Postino verzamelde verhalen van (Italiaanse) Limburgers over de geliefden en schoolvrienden die zij achterlieten in Italië, om als migrant in de mijnen te gaan werken. Ze schreven brieven die Ief Postino persoonlijk ophaalde en in Italië weer afleverde. Maar ook daarna zat hij niet stil! Ief schreef zijn ervaringen neer in boekvorm én maakte er een voorstelling van. In Post! vertelt hij over brieven als communicatiemiddel, over zijn ontmoetingen met de briefschrijvers en –ontvangers, maar ook over heimwee en de nood aan traagheid. En dat alles met een lach en een traan, zowel bij Ief als het publiek. Vorig jaar de winnaar van de Europese prijs voor Cultureel Erfgoed! Een voorstelling i.s.m. het Limburg Festival.

Nestgoud: Margje Wittermans

Acteurs zijn net echte mensen. Maar dan wel met een bijzondere gave, namelijk hun podiumtalent! Wat doet het met je werk als je, als vrouwelijke kunstenaar, een kind krijgt? Wanneer je je energie voortaan anders zal moeten verdelen? Margje Wittermans combineert in deze voorstelling gedichten van Vasalis met eigen verhalen en liedjes van Jeroen Mesker. De inspiratiebron vormt de geboorte van Margjes’ dochtertje. Deze life changing gebeurtenis beweegt Margje om zichzelf onder een vergrootglas te leggen en haar artiestenbestaan opnieuw te overdenken. Nestgoud: een ode aan thuiskomen en het volgen van je hart.  Een voorstelling i.s.m. het Limburg Festival

Theaterboerderij Boeket ligt aan de Rosselsweg 3 te Nederweert.

Meer informatie via info@theaterboerderijboeket.nl of telefoon 0031 6 48836902