Urnenveldwandeling In Weert

WEERT – Op de Boshoverheide, een onderdeel van het prachtige natuurgebied “De Weerter- en Budelerbergen” van ongeveer 912 ha., ligt het grootste Urnenveld van West-Europa. Een urnenveld is een groep kleine grafheuvels die dicht bij elkaar liggen. Per grafheuvel werden de resten van één persoon bijgezet. De grafheuvels zijn gebouwd in de late Bronstijd (1200 -700 voor Chr.) en de IJzertijd (800 – 50 voor Chr.)
 In dit gebied is een mooie (rolstoelvriendelijke en zojuist geheel gerenoveerde) wandeling uitgezet die u langs de verschillende grafheuvels voert. Naast de nodige informatie over het urnenveld vertelt de gids u ook over het ontstaan van het bungalowpark `De Weerterbergen`, de geschiedenis van de IJzeren Rijn, het ontstaan van Dorplein en het nabijgelegen industrieterrein. Nieuwsgierig? Loop dan zondag 11 augustus met onze stadsgids mee.  De wandeling kost €3 p.p. De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. Het vertrekpunt is bij de parkeerplaats Urnenveld, langs de spoorlijn. Aanvang 14.00 uur. Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor u geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie onze website www.stadsgidsenweert.nl of bel 0031 6 24 403951.