Keientrek Gastel

SOERENDONK –  Liefhebbers en eigenaren van oude tractoren kwamen het afgelopen weekend aan hun trekken op een van de weilanden aan de Kouwbergen, tussen Gastel en Soerendonk. Daar hield Stichting Keientrek de vijfde editie van Keientrek Gastel. Met oldtimertractoren van alle soorten, maten en merken werd geprobeerd om betonnen gewichten zo ver mogelijk over een honderd meter lange sleepbaan te trekken. Het programma op zaterdag stond vooral in het teken van demonstraties. Op zondag werd er om de prijzen gestreden. De gezelligheid staat echter altijd voorop bij het keientrekken. “Er wordt gereden voor een paar consumptiebonnen”, zegt voorzitter Jan Bax. De keientrekwedstrijd vierde het afgelopen weekend haar eerste lustrum. “Wij zijn 5 jaar geleden begonnen met bijna vijftig trekkers. In het begin hebben we best wel wat geëxperimenteerd. Zo kwamen we er al snel achter dat het veel efficiënter is om aan twee kanten van de baan te starten. De gewichten worden nu heen en weer gesleept. We willen doorgroeien naar 75 deelnemers. Grotere aantallen zijn niet mogelijk met één sleepbaan.”