Open Belgisch Kampioenschap Fierljeppen

HAMONT-ACHEL – Op zondag 11 augustus organiseert KLJ Hamont voor de 31ste maal het Open Belgisch Kampioenschap Fierljeppen. Fierljeppen is die Friese volkssport waarbij de deelnemers proberen om met een polsstok van 12m over een gracht van 12m droog de overkant te bereiken..

Ongeveer de helft van de plaatselijke deelnemers gaat op een of andere manier onherroepelijk te water – de andere helft haalt met een gekke, spectaculaire, toevallige of uitgekiende sprong de overkant. Beslist een sport die het oog van de toeschouwer waard is, dus….. Voor de jongeren is er dit jaar weer het kampioenschap “Slingerapen”. In plaats van een polsstok wordt er hier geprobeerd om met een lang touw de overkant van de gracht te halen.

Het evenement gaat door op het industrieterrein van Hamont, nl. op de Middenweg tussen de Gemeentewerf en Horeca Van Zon. De toegang is de gehele dag gratis, en naast de Fierljepwedstrijd hebben er voor klein en groot enkele ontspannende activiteiten plaats. De Fierljepwedstrijd begint om 10.00 uur ‘s ochtends en de finale zal plaatshebben omstreeks 16.00 uur. 

Aan de finale nemen de 10 beste springers (m/v) deel. Degenen die de verste afstand laten opmeten, mogen zich voor het komende jaar respectievelijk Belgisch Kampioen en Kampioene Fierljeppen noemen. Ook dit jaar loopt de wedstrijd onder de deskundige begeleiding van een demonstratieteam uit Nederland. Zij zullen tevens enkele spectaculaire sprongen, waaronder duo- en zelfs trio- sprongen ten beste geven.

Op vrijdag 9 augustus vanaf 20.30 uur worden de feestelijkheden op gang geschoten. Dit jaar hebben wij gekozen voor een liveoptreden van de coverband “FeSteyn”. Zij zorgen voor de nodige ambiance en brengen een spetterende show van 2.00u.

Ambiance verzekerd! Op zaterdag 15 augustus wordt de Jeppersdag ingeleid met de jaarlijkse Jeppersparty vanaf 20.30 uur. De tent zal omgebouwd worden tot een echte feesttent. De line-up: DJ Jones, DJ Boonen, DJ Rikkert (VDW) en De Brasbère. Er rijdt een gratis fuifbus en de inkom bedraagt slechts €5.