Automaatje zoekt chauffeur en matchmakers

CRANENDONCK – Automaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs (Automaatjes) gebruiken daarvoor hun eigen auto. Het vervoer kan bijvoorbeeld een ziekenhuisafspraak, familiebezoek, uitstapje of bezoekje aan de kapper zijn. Met het doel om eenzaamheid te verlagen, inwoners weer deel te laten nemen aan de samenleving en mantelzorgers te ontlasten. Om deze service ook in Weert uit te rollen zoeken Punt Welzijn en de ANWB enthousiaste autorijders die één of meerdere dagdelen per week willen rijden. Maar óók vrijwilligers die huisbezoeken af willen leggen en matches willen maken tussen een klant en een Automaatje. Er zijn al een heel aantal inwoners in Weert die het project een warm hart toedragen en graag deel willen nemen. Wil jij zorgen dat plaatsgenoten samen met de auto naar een afspraak kunnen? Wil jij onderdeel worden van de enthousiaste club vrijwilligers die er al is? Kom dan letterlijk en figuurlijk in beweging en neem contact op met Elsa van den Goor (e.vandengoor@puntwelzijn.nl) van Punt Welzijn. Bellen kan ook, via telefoon 0031 495-697900.