Beslis mee over toekomst van Bibliotheek Maarheeze

MAARHEEZE – Gemeente Cranendonck en de bibliotheek willen inwoners het vertrouwen en de kans geven om zelf te beslissen over hun leefomgeving. Bibliotheek De Kempen nodigt dan ook alle inwoners van Maarheeze, Soerendonk en Gastel uit om samen te beslissen waar en hoe de nieuwe Bibliotheek in Maarheeze invulling zal krijgen. 

Ook inwoners elders uit de gemeente zijn van harte welkom om aan te sluiten. In november 2018 heeft gemeente Cranendonck besloten tot een structurele bezuiniging van €100.000 per jaar op bibliotheekwerk.  Naast de verhuizing van bibliotheek Budel naar een kleinere ruimte in gemeenschapsruimte de Borgh, wordt ook in Maarheeze een nieuwe invulling gezocht voor de bibliotheekvoorziening. Het bibliotheekwerk in Maarheeze moet behouden worden met een maximaal budget van € 45.000 per jaar. Inwoners krijgen zelf de touwtjes in handen en mogen beslissen hoe dit ingevuld wordt. Cordaad Welzijn zal dit traject als onbevooroordeelde partij begeleiden.

Er zijn drie mogelijke perspectieven uitgewerkt voor de toekomst van Bibliotheek Maarheeze. Bibliotheek De Kempen nodigt alle inwoners van Cranendonck uit om mee te denken en mee te beslissen over de invulling van het bibliotheekwerk. In één of meerdere bijeenkomsten worden de diverse perspectieven besproken. Ook kunnen deelnemers van deze bijeenkomsten een nieuw perspectief aandragen, of mogelijke vormen van cofinanciering onderzoeken, mits dit past binnen door de gemeente en bibliotheek gestelde kaders. De uiteindelijke keuze voor het definitieve perspectief, ligt volledig in handen van de inwoners die deelnemen aan deze bijeenkomst(en).

Aanmelden

De Bibliotheek nodigt iedereen, van jong tot oud, van harte uit om mee te denken en te beslissen over de invulling van nieuwe Bibliotheek. Aanmelden kan via secretariaat@bibliotheekdekempen.nl of 085 7733 201 voor woensdag 28 augustus.