Bakkerij de Jong opent deuren in Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT – Bakkerij De Jong – De Echte Bakker uit Budel neemt dit najaar zijn intrek in de voormalige winkel van brood- en banketbakker Korsten aan de Grootschoterweg in Budel-Schoot. 

Inwoners van Budel-Schoot kunnen vanaf dan weer in hun eigen dorp terecht voor onder meer vers brood, een beschuitenbol of croissantje. Voor De Jong is het de tweede bakkerszaak. Tien jaar geleden namen William en Angela de Jong bakkerij Feijen aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat in Budel over. 

“We willen op 1 oktober de deuren openen”, vertelt Angela de Jong. Ze geeft aan dat er nog heel wat moet gebeuren aan de winkel. “Behalve een flinke poetsbeurt moet de winkel opnieuw worden aangekleed. Ook moet er nieuwe apparatuur worden geplaatst.” De Budelse brood- en banketbakker heeft niet de ambitie om verder uit te breiden. “Dit is toevallig op ons pad gekomen”, zegt De Jong.

In het winkelpand aan de Grootschoterweg was tot voor kort bakkerij Korsten uit Weert gevestigd. De Weerter bakkersketen met in totaal acht filialen in Limburg en Brabant werd begin juli failliet verklaard. Drie winkels in Weert en Nederweert zijn onlangs overgenomen door bakkerij Broekmans uit Panningen. DE Limburgse bakkersketen zag vanwege de afstand geen brood in een overname van de vestiging in Budel-Schoot.