Galamatch: Sporting – USDK

PELT – Handbalclub Sporting NeLo mocht topploeg USDK Dunkerque uit de Lidl-Starligue ontvangen. 

Sporting startte goed, vooral via nieuwkomer Falke die op tegenaanval niet te stoppen bleek. In die eerste 20 minuten bood Sporting goed weerwerk en bleef het tot op 1 doelpunt (7-8) van de Franse full-profs. Daarna duwden de Fransen weer even door waardoor het verschil uitgediept werd tot 9-15 aan de rust. Het grootste verschil zat ‘m in het aantal technische fouten. Wij maakten er teveel (afgedwongen door de sterk verdedigende Fransen) en zij maakten er bijna geen en straften elk foutje af. Zij speelden erg efficiënt met weinig slordigheden en werkten secuur af ondanks zeer sterk keeperswerk van Thijs en Youri. In de tweede helft bleef zowat hetzelfde verschil op het bord staan. Sporting had moeite om de Franse muur te slopen maar verdedigde zelf ook erg goed! Die goede verdediging is erg belangrijk richting start van de competitie over goed 2 weken. In aanval moeten er nog behoorlijk wat automatismen ingeslepen worden en de technische foutenlast moet naar beneden. Zeker omdat Ricardo Silva als nieuwe spelverdeler erbij gekomen is en zijn nieuwe ploegmaats nog moet aanvoelen. Uiteindelijk wonen de Fransen overtuigend met 23-32 maar Sporting had een mooie partij op de mat gelegd met veel inzet. Topschutter werd Tommie Falke met 9 doelpunten. De volgende stap is gezet, op naar de oefenwedstrijden (driehoekstornooi) van zaterdag aanstaande tegen het Luxemburgse Kaerjeng en het Nederlandse Hurry Up in de sporthal van Lommel. Zaterdag 17 augustus staan er weer enkele matchen op het programma: 13u30 NeLo – Kaerjeng ; 15u00 Kaerjeng – Hurry Up en 16u30 NeLo – Hurry Up.