Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Malsch

BUDEL – Op 10 augustus stond de Motoballwedstrijd MBV Budel tegen MSC Malsch op het programma. Ook voor deze wedstrijd kon MBV Budel nog niet op volle sterkte aantreden, maar ondanks dat zou het deze keer een niet al te zware opgave worden, i.t.t.  de laatste thuiswedstrijd tegen MSC Taifun Mörsch. 

De wedstrijdbal voor deze wedstrijd werd geschonken door Gastouderopvang ‘de Boefjes’ te Budel-Schoot. Nadat de aftrap was genomen door Sasja van ‘de Boefjes’, samen met haar zonen Dillen en Cas kon de wedstrijd een aanvang nemen. MBV Budel kwam vlot uit de startblokken. Met drie doelpunten van Miel Looijmans en een doelpunt van Nick Evers en Ferry van Beek kwam MBV Budel in de eerste manche op een voorsprong van 5-0. Op slag van rust lukte het MSC Malsch om Dimitar Iliev te passeren, waardoor de eerste manche werd afgesloten met een 5-1 voorsprong voor Budel. De spelers van Malsch, gewend om op gravel te spelen, hadden duidelijk problemen om aan het terrein van Budel te wennen. In de tweede manche breidden de spelers van Budel de voorsprong uit naar 9-1 met twee doelpunten van Miel Looijmans. Nick Evers en Stan Gielen scoorden in deze manche ieder een doelpunt. Ook in de derde manche bleven de doelpunten vallen voor Budel. In deze manche scoorde Miel Looijmans drie keer. Stan Gielen en Nick Evers deelden ieder met een doelpunt mee in het doelpuntenfestijn. Tot overmaat van ramp kreeg een van de spelers van Malsch in de vierde manche een rode kaart van de Duitse scheidsrechter, na een onhandige overtreding. Hierdoor werd het voor Budel nog eenvoudiger om door de verdediging van Malsch te breken. In deze manche scoorde Miel Looijmans vijf keer en Nick Evers en Sven Neijssen ieder een keer, waardoor de wedstrijd met een monsterscore van 21-1 gewonnen werd. Een mooie opsteker voor Budel, maar voor Malsch, hekkensluiter in de competitie, een stuk minder leuk.

De volgende thuiswedstrijd van MBV Budel is 14 september. Tegenstander is dan MSC Phillipsburg. Omdat Phillipsburg op papier even sterk is als Budel is bij deze wedstrijd spanning verzekerd. De wedstrijd begint om 18.00 uur en iedereen is van harte welkom!