Ontdek recreatieve zwemclub Z.C.N.

PELT – Zwemmen is plezant … gezond … een uitdaging. In een ontspannen sfeer wil Zwemclub Neerpelt de jongeren laten zwemmen, naar ieders mogelijkheden op een recreatieve manier.

Ze proberen van een individuele sport een groepsgebeuren te maken. Begin september worden er weer verschillende proeftrainingen georganiseerd in het Lago zwembad Dommelslag. Iedereen is er welkom om eens een kijkje te komen nemen! De zwemmers van Z.C.N. trainen 2 of 4 uur per week. Onder leiding van deskundige trainers worden de technieken vanzde verschillende zwemstijlen aangeleerd en verbeterd. Om de vorderingen van de zwemmers te toetsen en omdat elke sport een zekere vorm van competitie veronderstelt, wordt eenmaal per maand deelgenomen aan wedstrijden.

De zwemmers worden opgedeeld in 5 groepen. Om bij de zwemclub te komen is maar een vereiste, 25 meter goed schoolslag kunnen zwemmen. De rest leren ze in de verschillende groepen. In Groep 1 en Groep 2 leren ze hoe je de schoolslag en de borstcrawl
perfect moet zwemmen en ze trainen ook op de beginselen van de rugslag. In Groep 3 trainen ze verder op de rugslag, schoolslag en de borstcrawl en hier wordt het begin van de vlinderslag geleerd. In Groep 4 trainen ze vooral op de technieken, maar ook op uithouding en snelheid. En in Groep 5 wordt vooral getraind op uithouding, snelheid, maar ook nog techniek. Als u nog vragen heeft of gewoon nog meer inlichtingen wil over het zwemmen bij Z.C.N., dan kan u surfen naar
www.zcn-neerpelt.be.