Vlamo Open Kampioenschap Tamboer-Majoors 2019

HAMONT-ACHEL – VLAMO (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) organiseert op 24 augustus 2019, een ‘Open Kampioenschap voor tamboer-majoors’ en dit in samenwerking met de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen, die om de twee jaar in Hamont worden georganiseerd door de Kon. Harmonie St.-Cecilia. 

Dit nieuwe initiatief staat open voor tamboer-majoors, die de bevelvoering met stok hanteren. Deze internationale wedstrijd wil de banden tussen tamboer-majoors aanhalen en hen tijdens een vriendschappelijke ontmoeting laten wedijveren met elkaar met het oog op kwaliteitsverbetering. Er nemen tien tamboer-majoors deel in de reeks marching en/of show. We zien drie dames en acht heren aan het werk. Drie deelnemers komen uit België en acht uit Nederland. Drie juryleden waarderen en becijferen de diverse prestaties: Jan Hoomans (NL), Geert Vanmaeckelberghe (BE), Roland Grootenboer (NL). Programma: om 13.45 uur is de start van het event, er is een gezamenlijke opmars en presentatie van alle deelnemers en om 17.05 uur volgt de proclamatie. De toegang is gratis en dit event gaat door op de terreinen van Voetbalclub KFC Hamont 99, Bevrijdingsstraat 21 in Hamont.