World Cup Citymountainbike Valkenswaard

VALKENSWAARD – Op zondag 18 augustus 2019 vindt op de Markt in Valkenswaard voor de tweede keer een City Mountainbike evenement plaats. Vorig jaar werd nog een festival-editie georganiseerd, dit jaar vindt een heuse World Cup wedstrijd plaats tussen 12.00 en 18.00 uur.

De MTB Eliminator XCE tour bestaat uit verschillende World Cup wedstrijden die van maart t/m september in verschillende steden over de hele wereld gehouden worden. In 2019 kan Valkenswaard met trots zeggen dat zij de enigste Nederlandse gemeente is met een World Cup Wedstrijd. MTB Eliminator is een spectaculaire wielersport waarbij de coureurs in een razend tempo een kort parcours vol obstakels afleggen en waarbij de toeschouwers bovenop de actie zitten. Een knock-outsysteem zorgt ervoor dat de coureurs zich geen fouten kunnen veroorloven. Nederlander Jeroen van Eck en Lizzy Witlox draaien al een tijdje mee in de top van deze discipline.

Op 18 augustus staan in Valkenswaard, naast de World Cup wedstrijd, nog diverse andere onderdelen op het programma. Amateur mountainbikers kunnen deelnemen aan de City Mountainbike Open waarbij ze samen met andere amateurs de strijd kunnen aangaan op het City Mountainbike parcours. Ook wordt er voor kinderen tot 10 jaar een gratis Kids Race georganiseerd om kennis te maken met deze geweldige sport. Iedereen is van harte welkom om alle deelnemers te komen aanmoedigen. De toegang tot het evenement is gratis. Meer informatie over het programma en aanmelden is te vinden op www.citymountainbike.com 

Vrijwilligers gezocht

De organisatie van de World Cup wedstrijd is op zoek naar vrijwilligers om deze dag mede mogelijk te kunnen maken. De werkzaamheden waarvoor vrijwilligers gezocht worden zijn opbouw van het terrein, het begeleiden van oversteekplaatsen, het verzorgen van catering en de afbouw van het terrein. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 uur en 21.00 uur. Als tegenprestatie ontvangen de vrijwilligers eten & drinken, een leuk aandenken en natuurlijk veel gezelligheid en waardering. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden bij Marcel Schneijdenberg via marcel@leeuwendaelevenementen.nl