Make-Over Stadspark Hamont

HAMONT-ACHEL – Op 14 augustus vond in het stadspark de derde activiteit in het kader Zomer in het Park plaats. Voor deze gelegenheid streek er een gezellig kinderdorp neer. 

Voorafgaand aan deze leuke namiddag werden door enthousiaste kinderen van IBO De Pagadder de laatste stickers op het infobord omtrent de werken in het stadspark geplakt. Deze onthullen welke overige speeltoestellen je binnenkort in het stadspark kan terugvinden. Begin juli maakte het stadsbestuur bekend dat het stadspark in Hamont-centrum een heuse make-over krijgt. Er werd namelijk een heel nieuw plan uitgewerkt waarbij een duurzame, multifunctionele inrichting in welke de Hamont-Achelse jeugd zelf kan kiezen hoe ze aan vrijetijdsbesteding doen centraal staat. Tijdens de tweede activiteit van Zomer in het Park midden juli – een tropische kinderboerderij – werd reeds de eerste helft speeltuigen bekendgemaakt. Vandaag werd dat lijstje vervolledigd. Naast een groot klim- en klautertoestel, twee wipwappen, een draaimolen, een waterspel-
element, een schommel voor kleine kinderen en een vogelnestschommel vinden ook de volgende speeltoestellen er hun plekje: een talud met tunnel achterin het park waarbij men zich in de tunnel kan verstoppen of op de talud kan gaan liggen; een grote schommel waar kinderen met 6 tegelijk kunnen schommelen, op het achterste stuk; een slinger en draaitoestel waarbij kinderen hun evenwicht moeten zoeken en met behulp van hun eigen lichaam het toestel kunnen doen draaien en op en neer gaan, ook op het achterste stuk; mechanische graafkranen en –armen in de grote zandbak aan het Huis van het Kind waarmee de liefhebbers van de zandbak naar hartenlust kuilen kunnen graven; een groot luchtkussen om op te springen, te rollen, te glijden… bij de ingang van het Huis van het Kind en een evenwichtsparcours voor de kleinsten onder ons nabij de peuter- en kleuterzone bij de tennis. De werken gaan in oktober van start. De doelstelling is om de werken in het voorjaar van 2020 te kunnen afronden, al is de stad hierbij afhankelijk van de leverancier van de speeltoestellen. De grondwerken worden uitgevoerd in eigen beheer.