Avond openstelling Parkhof Swalmen

SWALMEN – Parkhof Swalmen zal zaterdagavond 31 augustus open zijn van 19.00 – 22.00 uur. De tuin is vanaf 20.30 uur feëriek verlicht. Langs alle paden is verlichting en op verschillende plaatsen zijn spots aangebracht.’s Avonds ademt de tuin een sfeer van rust uit en is het licht veel zachter dan overdag. Zondag 1 september is de tuin open van 11.00-17.00 uur. In de tuin bloeien nu vooral de herfstsedums, herfstasters, dahlia’s, rudbeckia’s en natuurlijk de rozen. Verder staan er verschillende soorten siergrassen die nu in bloei staan. Er zullen tijdens de zondag openstelling ook weer een paar exposanten aanwezig. Bezoekers die de tuin al hebben gezien zijn vooral onder de indruk van de enorme verscheidenheid. Zo zijn er veel bijzondere coniferen, alsmede zeldzame loofbomen te zien. Het mooie aan de tuin is, dat de tuin niet in een keer te overzien is. Overal duiken weer verrassingen op. Veel mensen doen in Parkhof Swalmen nieuwe ideeën op. Ook is er een groot assortiment tuinbeelden te zien, waarvan vooral de Zimbabwaanse beelden indruk maken. In de tuin bevinden zich ook fruitbomen en er is een moestuin. In het kwekerijtje zijn nog tal van planten te koop voor de liefhebbers. Verder zijn er weer rozen te koop. Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Hierin bevinden zich duizenden heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, processievaandels, medailles en nog veel meer devotionalia. Parkhof Swalmen is verder nog elke woensdagmiddag open t/m 25 september. De laatste openstelling van dit jaar zal zijn op zondag 29 september van 11.00 – 17.00 uur. Op deze dag is er een optreden van het koor Con Dios uit Swalmen. Het koor zal twee keer een optreden verzorgen en wel van 14.00 – 14.30 uur en van 15.00 – 15.30 uur. De entree voor de tuin bedraagt € 3,00 inclusief koffie of  thee. Een lekker stuk vlaai is op zaterdag en zondag verkrijgbaar. Honden zijn niet toegestaan. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen. De loopafstand tot het station is 3 minuten. Voor meer info: 0475-501193 of zie de site: www.parkhofswalmen.nl