Een goed begin…

Budel kermis! Daar wordt je toch vrolijk van. Wie doet je wat? Het is nog net vakantie en zo voelt het ook! Het is er altijd gezellig druk en meestal ook mooi weer. De grootste kermis van Cranendonck. Wat een belevenis. Echt voor iedereen wat wils. Er staan ook altijd de meest onmogelijke attracties. Voor mij dan, want ik ben niet zo’n durfal. Nee, ik blijf liever met beide benen op de grond. Het is natuurlijk altijd mooi om te zien dat anderen wél overal in en op kruipen om vervolgens met een ontzettend hoge snelheid de lucht in te worden geschoten of te worden rondgedraaid, heen en weer geschud, een doek erover, van de loopband of tapijt springen of hun vuisten blauw slaan op een boksbal nadat ze anderen hebben geramd bij de botsauto’s. Daar heb ik altijd enorm van genoten. Net als van de vele pilsjes die ik er in de loop der tijd genuttigd heb. Met beide benen op de grond is niet altijd even makkelijk geweest wat dat betreft. Lukte dat niet tijdens de kermis dan wel degelijk erna. Budel kermis is namelijk ook meestal aan het begin van het nieuwe schooljaar of je eerste werkweek na een paar weekjes vakantie. Ik kan me nog herinneren dat ik in het begin van het schooljaar steevast bij de eerste gymles mijn gymspullen vergat en als excuus gebruikte dat het Budel kermis was geweest. Hiermee was de toon voor het schooljaar meteen gezet. Budel kermis een goed begin? Jaja…