Plofkraak Leopoldlaan Pelt

PELT – Deze nacht tussen 03.30 en 04.00 uur zijn buurtbewoners van de ING bank te Pelt wakker geschrokken van twee kort op elkaar volgende ontploffingen. Zelfs op de Damsheide, toch enkele kilometers daar vandaan, zijn mensen er wakker van geworden. Vooral de bewoners van het appartement boven de bank wisten niet wat hun overkwam. Toen ze via hun balkon naar beneden gingen kijken kwam een zwavelgeur hen tegemoet. Naar verluidt zouden vier mannen getracht hebben de twee bankautomaten te kraken. Of er buit is meegenomen is vooralsnog niet duidelijk. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger werd ingeschakeld. De materiële schade zou beperkt gebleven zijn tot de ruimte waar de automaten zich bevinden. Volgens TV-Limburg zou dit reeds de twaalfde plofkraak in Limburg zijn op 14 maanden tijd. Opvallend is dat het in veel gevallen gebeurt in gemeenten die kort bij de grens met Nederland liggen waardoor het voor de daders gemakkelijker is om te vluchten.