Succesvolle Aflossing kampioenschappen 

Op 25 augustus vonden te Hechtel de Aflossing kampioenschappen plaats. Ook Sporting Atletiek Club Neerpelt (SACN) was goed vertegenwoordigd. Bij de jeugd was de Peltse club met 18 teams. Daarmee waren ze de 3e beste vertegenwoordigde club. 

In totaal traden 59 SACN’ers in het strijdperk en SACN bracht alles samen 27 ploegen in lijn, wat meer dan behoorlijk is.

Het was duidelijk te zien dat SACN 14 dagen voor deze leuke wedstrijd getraind had.

De stock-wissels waren in vergelijking met andere jaren van meer kwaliteit. De eerste winnende ploeg was de jongens Pupillen, Zij kwamen als eerste over de streep, maar werden gediskwalificeerd omdat ze net buiten een zone te hebben afgelost. Het eerste echte eremetaal werd behaald door de cadetten ploeg dames (Kato, Lies, Aprill en Anouk). Zij mochten het brons omgorden. De eerste gouden ploeg van SACN was de 4×400  juniors dames met Jinte, Jacey, Lise en Lopke. De cadetten heren liepen voor wat ze waard waren en veroverden het brons op de 4×100 (Ruben, Ebe, Jasper en Sasha).

De eerste Jeugdploeg die op het podium stond was de pupillen meisjes op de 3×600

met Dieuwke, Maxime en Sophie. Zij behaalden de bronzen plak. Ook bij de jeugd hadden we een gouden ploeg en dit op de 3×600 pupillen jongens. Hiervoor zorgden Mathias, Stan en Lander. Op dezelfde afstand liepen de miniemen meisjes zich naar brons deze prestatie werd geleverd door Kyani, Lara en Indy. Het eerste zilver van deze dag werd binnengehaald door SACN dames AC op de 4×400 met de atleten Aprill, Lies, Jinte en Lopke. Onze superploeg Master dames ging deze dag naar huis met twee keer goud op de 4×400 en de 4×200. De atletes die hiervoor zorgden waren Suzy, Katleen, Liesbeth en Lieve. Het laatste eremetaal (brons) dat SACN deze dag binnenhaalde was voor de heren AC op de 4×200. Hiervoor zorgden Brecht, Boy, Thomas en Sasha. Met de medaille oogst kan SACN tevreden zijn. Er werd 5 keer brons,1 keer zilver en 4 keer goud gehaald.

En er sneuvelden nog 4 clubrecords! 4×100 juniors dames in een tijd van 53”56; 

4×400 AC dames in een tijd van 4’11”38;  4×400 masters dames 4’42”63 (dit is tevens Limburgs record bij de W35 en de W40 en tenslotte de 4×200 cad dames. Nu is de beste tijd 1’55”03. Proficiat atleten en trainers!