Techniek in het Oude Kerkje

MIDDELBEERS – Het is weer bijna zover: de Stichting het Oude Kerkje organiseert wederom een expositie over ‘techniek’. Dit keer in de nazomer op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019. Bij ‘Techniek in Beers’ laten mensen met een technische hobby, deze zien in het Oude Kerkje. Er doen zowel mensen uit de Beerzen als uit de regio mee. Het is zeker de moeite waard om deze expositie eens te komen bekijken.

Je kunt deze technische verrassingen zowel binnen het kerkje als buiten op het parkeerterrein tegen komen. Deze expositie blijft niet beperkt tot een bepaald onderwerp, we noemen wat voorbeelden.Zo komt Maarten Vennix met een geheel zelf gebouwde watergekoelde V8 met 80 cc motorinhoud. Maarten houdt zich al vanaf 2006 bezig met het bouwen van werkende model motoren. Zo heeft hij al diverse motoren gebouwd en zijn interesse gaat uit naar verbrandingsmotoren. Toon Bleijs toont een Bimota DB2 SR 1996 met een injectiemotor. Hier zijn er wereldwijd slechts 115 van geproduceerd dus het is bijzonder dat we deze kunnen zien. Een andere motor is een Ducati 350 cc 1 cilinder van het type Mark 3 van het bouwjaar 1969. Dit is een afgeleide van de toen populaire racer. Johan Huijbregts heeft een passie voor modeltreinen die rijden met licht en geluid en zal dat aan ons laten zien. Andre van der Burg uit Acht komt met zijn eigen gebouwde orgel. Zijn interesse begon toen hij met pensioen ging. Hij volgde een cursus in Arnhem waar hij les kreeg en ondertussen werd thuis in zijn schuur het orgel gebouwd. “Bouwen is één, maar het moet ook goed klinken”, aldus Andre.

Nu draait Andre regelmatig op zorginstellingen zijn orgel en dat “stemt” de mensen. Ze gaan zingen en dansen. Ad Vennix komt met diverse antieke motoren. Hij heeft een Adventon bij zich die niet in het kerkje past. Deze zelfgebouwde motor, met stermotor, heeft een lengte van 4 meter en een hoogte van 2,5 meter en weegt 734 kg. Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag van 11 tot 17 uur. De entree is 2,00 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers. Meer info is te vinden op www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje